HEALTECH-log+200HEALTECH-log+200HEALTECH-log+200HEALTECH-log+200
  • صفحه اصلی
  • ثبت سفارش
    • گاید جراحی ایمپلنت
    • پروتزهای دندانی
    • الاینرهای شفاف
    • طراحی لبخند
  • پیگیری سفارش
  • محصولات
    • راهنمای جراحی
    • الاینرهای شفاف
    • طراحی لبخند
    • پروتزهای دندانی
  • نمونه کار
  • وبلاگ
  • ویدئو
  • تماس با ما
موضوعات
  • خدمات
  • دندانپزشکی تخصصی
  • دندانپزشکی عمومی
تک ها
  • انواع سرجیکال گاید
  • انواع نشست گاید
  • ایمپلنت دیجیتال
  • سرجیکال گاید
انواع گاید جراحی ایمپلنت

انواع گاید جراحی ایمپلنت

بازدیدها : 6,117

انواع گایدهای جراحی کاشت ایمپلنت

 

انواع گایدهای جراحی کاشت ایمپلنت

انواع گاید جراحی ایمپلنت
در ابتدا متذکر می شوم منظور از گاید جراحی در این متن گایدهای هستند که برای برطرف کردن نواحی بی دندانی استفاده می شوند، این گایدها برای کاشت ایمپلنت و یا راهکارهای دیگر جهت موارد پیچیده تر که فاقد شرایط مناسب کاشت ایمپلنت هستند مورد استفاده قرار میگیرند.
 

الف: انواع سرجیکال گاید براساس نشست

1- Tooth support surgical guide

گایدهایی که ساپورت خود را از دندانهای موجود بیمار می گیرند ساده ترین و پرکاربرد ترین گایدهای جراحی هستند.
Tooth support surgical guide - HealTech
می توان گفت بیش از نود درصد گایدهای جراحی ایمپلنت Tooth support هستند . استفاده راحت، اطمینان از نشست دقیق، عدم اعمال تهاجم به سایر بافت ها ، کاهش فوق العاده زمان جراحی، اطمینان از عمق و زاویه صحیح و قابلیت بررسی ساده روابط دندانی هر دو فک از مزایای گایدهای Tooth support می باشد.
Tooth support surgical guide - HealTech
برخلاف آنچه در جامعه دندانپزشکی تبدیل به یک باور اشتباه شده است گایدهای جراحی ایمپلنت (سرجیکال گاید) فقط مختص انجام جراحی های پیچیده و مشکل نیست بلکه حتی در تعداد کم ایمپلنت ها هم بسیار کاربردی است. مهمترین مزیت گایدهای جراحی ایمپلنت ایجاد تجربه خوشایند درمان در ذهن بیمار و افزایش مخاطبین بعدی می باشد.
در صورت وجود شرایط کافی در استخوان و بافت نرم، استفاده از تکنیک پانچ بجای فلپ، ضمن کاهش تورم، درد، احتمال عفونت و خونریزی باعث پیشرفت سریع تر مراحل درمان نیز خواهد شد.

 
Tissue Punch
بررسی هر آنچه ممکن است زمان جراحی اتفاق بی افتد ، از پیش در نرم افزار های مربوطه انجام می گیرد و گویی دندانپزشک قبل از جراحی، یکبار آن را انجام داده است . لذا با آگاهی از تمام شرایط و بدون نگرانی، جراحی امن و سریعتری پیش رو خواهد داشت.
 

 
healtech-implant-planning

HealTech Implant planning

 

2- Mucosa support surgical guide

در بیماران فاقد دندان و یا در نواحی وسیع بی دندانی می توان از بافت نرم بیمار برای نشست سرجیکال گاید استفاده کرد. مهار سرجیکال گاید و اطمینان از نشست صحیح و دقیق و عدم حرکت آن مهمترین مسأله در این روش می باشد.
Mucosa support surgical guide - healtech

استفاده از بافت نرم برای نشست سرجیکال گاید

Mucosa support surgical guide - healtech

Mucosa support surgical guide - healtech

استفاده از مواد رادیو اوپک (radio Opaque) هنگام اسکن CBCT در اکثر موارد ضروری است.
جهت کنترل گاید و اطمینان از ثابت بودن آن حین جراحی از قطعه ای بنام انکر پین (anchor pin) استفاده می شود. محل قرارگیری این قطعه نیز در زمان طراحی مشخص می شود.
Mucosa support surgical guide 3 - healtech

استفاده از انکرپین در طراحی گاید



3- Bone support surgical guide

در موارد پیچیده تری که نشست گاید بروی بافت نرم امکان پذیر نیست، از جمله مواردی که احتیاج به اقدامات تکمیلی دارد مانند Bone Augmentation ، Bone Reduction ، Grafting و GBR در محدوده وسیع از استخوان ، می توان از ساپورت استخوانی بهره برد.
وجود یک فایل سه بعدی با کیفیت از استخوان بیمار (CBCT – DICOM) که فاقد Artifact باشد ، کمک بزرگی در نشست صحیح گاید خواهد کرد.
لازم به ذکر است که اکثر نرم افزارهای Implant planning راه حل جامعی برای طراحی سرجیکال گایدهای Bone Support ارائه نمی دهند. چرا که نوع اسکن CBCT از نظر ماهیت و کیفیت با اسکن از Surface کاملا متفاوت می باشد و ریسک عدم نشست صحیح و حتی عدم نشست به هر نوع ، کاملا محتمل خواهد بود. البته همیشه راهی برای کنترل این موارد وجود دارد.
شناخت صحیح استخوان ، توانایی خوانش CBCT و قابلیت های مهندسی برای طراحی یک گاید جراحی ساپورت استخوانی ضروری است . همراهی دندانپزشک معالج در طراحی و بررسی تمام موارد در هر سه حالت Tooth support , Mucosa support , Bone Support ضروری است این همراهی باعث ایجاد دید روشن قبل از شروع جراحی و آگاهی از تمام مسائل در حین جراحی خواهد بود.
باید توجه داشت ، در این روش باعث ایجاد تهاجم بیشتر به بافت زنده بیمار نشویم و تنها در مواردی که راهی مناسب تراز گاید جراحی نیست از این روش استفاده شود. گاهی اوقات دیده می شود برای قرار دادن گاید، فلپ های وسیعی ایجاد می شود که باعث عوارض متعددی خواهد بود. فراموش نکنیم استفاده از تمام تکنیک ها مدرن از جمله سرجیکال گاید ها برای کاستن از مضرات روش های سنتی است.
bone reduction guide
لذا اگر استفاده از این روش ها باعث کاستن از سرعت جراحی، ایجاد خونریزی بیشتر حین جراحی، تورم و درد زیاد پس از جراحی، و درکل عدم ایجاد حس بهتر نسبت به روش های معمول شود، بهتر است به جای این روش، به توانمندی دندانپزشک جراح تکیه شود.

ب: انواع سرجیکال گاید بر اساس کیت دریلینگ

1- Pilot drilling surgical guide

از این گاید ها برای انجام دریل پایلوت استفاده میشود. تذکر: همانطور که میدانید کیت دریلینگ برای استفاده از سرجیکال گاید، از کیت های دریلینگ معمول متفاوت است. طراحی دریل ها در روش سرجیکال گاید به گونه ای است که عمق و زاویه را کنترل میکند. لذا اگر کیت جراحی گاید (guided drilling kit) ندارید، میتوانید از سرجیکال گاید های پایلوت استفاده کنید. در این روش طراحی بر اساس دریل پایلوت سیستم ایمپلنتی شما انجام میشود. مسیر اولیه دریل با کمک این گاید ها ایجاد میشود و بعد از آن بایستی گاید را برداشته و سایر دریل ها را بر اساس دریل اولیه اجرا کنید. از آنجا که روی دریل های معمولی، استاپر ندارید، از روشهای روتین برای کنترل عمق دریل استفاده کنید.
 
pilot surgical guide
البته برخی از شرکتهای ایمپلنتی اقدام به ساخت کیت گایدد دریلینگ پایلوت هم کرده اند تا شما علاوه بر دریل پایلوت، عمق را هم کنترل کنید. از این گایدها برای کاشت ایمپلنت بین دو دندان که فاصله کمتر از معمول دارند هم استفاده میشود. همچنین در فول ماوس ایمپلنت، برای اطمینان از پارالل بودن ایمپلنت ها و اطمینان از محل قرار گیری ایمپلنت ها نسبت به پروتز نهایی بسیار کاربردی هستند.
 

 
pilot surgical guide2

روشن است این گایدها در مواردی که تراکم استخوان پایین باشد، یا موارد fresh socket کاربردی نمیباشند، چراکه تضمینی برای ادامه دریلینگ بر اساس دریل اولیه وجود ندارد.
 

2- Fully Guided surgical guide

اکثر موارد درخواستی، سرجیکال گاید های فول دیجیتال یا فول گاید میباشد. با کمک این گایدها میتوانید از دریل اول تا آخرین دریل را به کمک سرجیکال گاید انجام دهید. همچنین اینسرت فیکسچر نیز توسط فیکسچر درایور همین کیت، و از درون گاید انجام میشود. در مقاله ای دیگر بطور مفصل در مورد مشخصات و نحوه استفاده از کیت های دریلینگ گاید صحبت خواهیم کرد.
 
fully guided implant surgery
 

ج: انواع دیگر گایدهای جراحی کاشت ایمپلنت (سرجیکال گاید)

با پیشرفت نرم افزار ها و همچنین همکاری مهندسین و دندانپزشکان، امروزه امکان طراحی و ساخت انواع سرجیکال گاید های کاستومایزد برای موارد مختلف وجود دارد. سرجیکال گاید هایی که نیازهای متعددی را پوشش میدهند، مانند ترکیب Bone reduction guide و implant surgical guide از این دسته هستند. با اینکه تهاجم وارده به بافت زنده بیمار جهت نشست گاید در این روش بیشتر از روش معمولی است، ولی در بسیاری موارد نتیجه استفاده از این گایدها بهتر از استفاده نکردن از آنهاست.
 
bone reduction + implant placement
 
همچنین در برخی از موارد بی دندانی هر دوفک، جهت اطمینان از قرارگیری صحیح گاید، میتوان از اسکن دست دندان یا دنچر بیمار استفاده کرد. در این روش گاید ها بصورت دو تکه ساخته میشوند. پس از نشست گاید و کنترل روابط فکی، انکرپین ها بسته میشوند، سپس تکه دوم گاید که به شکل دنچر بیمار است برداشته شده و سایر مراحل مانند گایدهای Mucosa support اجرا میشود.
edentulous-surgical-guide0
ایمپلنت های ساب پریوستئال (Sub periosteal implant) اگرچه خود در زمره پروتزها طبقه بندی میشوند، ولی اکثرا همراه سرجیکال گاید ها از آن یاد میشود. در مواردی که تحلیل شدید استخوان و شرایط بیمار استفاده از روشهای معمول بازسازی استخوان و کاشت ایمپلنت را نمیدهد، میتوان از این ایمپلنتها برای پوشش نواحی بی دندانی بهره برد. ایمپلنتهای ساب پریوستئال برای هر بیمار کاملا شخصی سازی میشود و انواع مختلفی دارد.
ایمپلنت های ساب پریوستئال

ایمپلنت های ساب پریوستئال

ایمپلنت های ساب پریوستئال

ایمپلنت های ساب پریوستئال


مشهای تیتانیومی (Titanium mesh)

 
titanium mesh
titanium mesh2
مشهای تیتانیومی (Titanium mesh) هم در بازسازی استخوان بسیار کاربرد دارند.
 
مشهای تیتانیومی (Titanium mesh) هم در بازسازی استخوان بسیار کاربرد دارند. در نواحی وسیع که امکان استفاده از انواع آماده مشهای موجود در بازار نیست، میتوان از مش های طراحی شده مختص همان بیمار بهره برد. در این روش مشها بر اساس اطلاعات استخوان بیمار ساخته میشوند. در مواردی که نیاز باشد میتوان از ترکیب مشها و ایمپلنتهای ساب پریوستئال توامان بهره برد.

نگارنده: جواد ابراهیمی
موضوع : انواع گایدهای جراحی کاشت ایمپلنت
نگارنده: جواد ابراهیمی
اشتراک گذاری
6

مطالب مرتبط

اطلاعات مورد نیاز برای سرجیکال گاید

اطلاعات مورد نیاز برای سرجیکال گاید

2020-12-15

اطلاعات مورد نیاز برای سرجیکال گاید


ادامه مطلب

ایمپلنت دیجیتال

2019-11-11

نقش تکنولوژی دیجیتال در طول عمر ایمپلنت


ادامه مطلب

ارتودنسی با الاینرها

2019-10-28

تعداد الاینرهای شفاف تحویلی به بیمار


ادامه مطلب
ارتودنسی نامرئی یا الاینرهای شفاف

ارتودنسی به روش الاینرهای شفاف

2019-10-06

همه چیز در مورد الاینرهای شفاف


ادامه مطلب

تماس با ما

آدرس: -تهران - کارگر شمالی،
بالاتر از جلال-خیابان هفتم، پلاک 42 ،واحد 10


ایمیل : info{a}healtech.ir
تلفن : 02188020734 داخلی:109
پیام رسان واتساپ : 09192601457
اینستاگرام : healtech.co

جستجو در سایت

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

[instagram-feed num=2 cols=2]

شرکت فناوری بهبود

ارائه خدمات مهندسی در حوزه دندانپزشکی از قبیل ایمپلنت فوری و دیجیتال به روش سرجیکال گاید یا راهنمای جراحی-پروتزهای دندانی –  ارتودنسی نامرئی به روش الاینرهای شفاف و طراحی لبخند به روش کاملا دیجیتال

2018 © شرکت فناوری بهبود . All Rights Reserved
تمامی حقوق برای شرکت فناوری بهبود با نام تجاری HealTech محفوظ می باشد.
فرم تماس سریع :